MyContacts

Ismertető

Ha a Siemens MC60 beépített telefonkönyvének a kapacitása túl szukösnek bizonyul, akkor nagy hasznát fogod venni ennek a programnak. A MyContacts címjegyzékkezelo alkalmazás kifejezetten Siemens telefonokra készült. A bejegyzések fájlokban tárolódnak, ezáltal az alkalmazás szinte korlátlan mennyiségu név, telefonszám, e-mail cím kezelésére alkalmas. A bejegyzések csoportokba rendezhetok a könnyebb átláthatóság, és a hatékonyabb keresés érdekében.

Legfontosabb funkciók

Csoportok létrehozása, módosítása, törlése:
A felhasználó csoportokat definiálhat. Jelenleg háromféle típusú csoport létezik:
Normál, általános csoport: a felhasználó által létrehozott csoport. Tetszés szerint módosítható, törölheto.
Fix csoport: ez nem törölheto és nem átnevezheto. Ilyen csoport az "Egyéb" és az "Elmulasztott hívások". Ez utóbbi csak akkor jelenik meg, ha vannak elmulasztott hívások.
Jelszóval védett csoport: a felhaználó definiálhat egy jelszót, amellyel a csoporthoz való hozzáférést korlátozhatja. A jelszóval védett csoport csak a jelszó ismeretében olvasható és módosítható.
Egy csoport csak akkor törölhető, ha üres!

Bejegyzések létrehozása, módosítása, törlése:
Minden bejegyzés egy csoport tagja. Az, hogy egy bejegyzés melyik csoporthoz tartozik, bármikor módosítható.

Szám tárcsázása:
A kiválasztott bejegyzéshez tartozó telefonszámot a menü "Tárcsáz" parancsával lehet felhívni. A rendszer ilyenkor megerosítést kér. Ha a felhasználó engedélyezi a tárcsázást, akkor a program futása befejezodik!

SMS küldése:
A kiválasztott bejegyzéshez tarrtozó telefonszámra SMS (rövid szöveges üzenet) küldheto. Az elküldött SMS-ek szövege a telefonon az A:/MISC/idopont.HTML fájlban tárolódik (ahol idopont a küldés ideje UNIX idoformátumban). Ha nem létezik az A:/MISC/ mappa, akkor a program nem menti a kimeno SMS-eket!

Keresés:
A bejegyzések között kétféle szempont szerint lehet keresni: telefonszám és név szerint. Fontos, hogy a keresés funkció különbséget tesz kis- és nagybetuk között, vagyis "A" nem egyenlo "a"-val. A találatok száma csökkentheto a célcsoport megadásával.

Működés

Fájlok:
A csoportok adatait a MyContacts/storage/groups fájl tartalmazza, a bejegyzéseket pedig a MyContacts/storage/contacts fájl. A fájlok formátuma úgy van kialakítva, hogy a legtöbb számítógépes szerkesztoprogrammal kompatíbílis (M$ Excel, Notepad, stb). FONTOS: A fenti két fájlról gyakran készíts biztonsági másolatot!!!

Tárterület:
Az adatfájlok tárolásához és biztonságos kezeléséhez legalább 100KB _szabad_ tárterület szükséges. A rendelkezésre álló terület nagyságáról a menü "Kapacitás" opciója tájékoztat.

Felhasználási feltételek

A MyContacts ingyenesen letölthető, és saját felelősségére bárki használhatja. A MyContacts készítoje nem vállal felelosséget a program használatából (vagy nem használatából) eredo esetleges károkért, és bármiféle ok miatt bekövetkezett adatvesztésért vagy meghibásodásért.

Támogatott készülékek

Siemens M50, MT50, C55, M55, S55, SL55, MC60, C60 és az újabb készülékek

Technikai információk

Letöltés

Kapcsolat, hiba bejelentés, ötletek, miegymás:


2003-2009 ZnOS, Minden jog fenntartva!