<<< Back to znos.hu


Contents


Windows Mobile, natív Opera Mini, angol UI, magyar lokalizáció

Sun, 2 May 2010 15:32:27 GMT
A natív Opera Mini igazán remek böngészo. Elég gyorsan tölti be a weboldalakat, kis adatforgalmat generál és a felhasználói felülete is megfeleloen reszponzív.
Egy apró, de bosszantó probléma a felhasználói felülettel az, hogy a nyelvet a Windows Mobile-ban beállított lokalizáció alapján állítja be. Ezt a beállítást a felhasználó nem definiálhatja felül. Adódhat olyan eset, hogy valaki magyar lokalizáció mellett is szeretné angol nyelvu UI-val használni az Opera Minit.
Itt van a megoldás. ...
Az Opera Mini körülbelül 26 féle nyelven érheto el. A fordításokat a locale-ri.rsc fájl tartalmazza. Ezt a fájlt kell szerkeszteni úgy, hogy a Mini ne találja meg benne a beállított lokalizációhoz tartozó nyelvet. Erre a feladatra a legalkalmasabb eszköz egy hex editor.

A fájlt két helyen módosítottam: a 0x00006D-nél és a 0x03F34F-nél kezdodo "hu" szöveget cseréltem le olyanra, amilyen nincs a támogatott lokalizációk között. ("xx"-re) Az Opera Mini verziószáma 5.0.3521 volt a módosításkor. A késobb megjeleno verziókban a fenti címek egészen biztosan nem lesznek már érvényesek, de a vázolt eljárás továbbra is a kivánt eredményre fog vezetni, feltéve, hogy az Opera fejlesztok nem veszik fel ezt az opciót a beállítások közé.

A változás látványos. Ilyen volt elotte:


Ilyen lett utána:A twittering light bulb

Sun, 23 Aug 2009 08:16:36 GMT
If a light bulb had got an own website, that would look like this: http://znos.hu/lightbulb


cAPS lOCK

Mon, 13 Jul 2009 04:12:40 GMT
The Caps Lock key on the keyboard is a cool thing actually, if you are a long-constant-names fetishist programmer (ie. "boolean IGNORE_CAPS_LOCK_STATE = true") or a zealous YouTube commenter :). Otherwise if you agree that once pressing that key can only lead to serious trouble, then CapsLockEliminator.exe is the tool you need (or a screwdriver, but that's another story)! CapsLockEliminator simply disables caps lock right after you enabled it.
If CapsLockEliminator is Bellerophon, then also Chimera should exist. Yes. That is CapsLockRandomizer.exe. Both needs Windows with .NET Framework 2.0 or better. ...
ALL THAT YOU NEED TO KNOW ABOUT CAPSLOCK BUT YOU NEVER KNEW


Transfer Opera address book to GMail in 4 easy steps

Fri, 17 Apr 2009 14:09:11 GMT
This is an article about how to transfer Opera contacts to Google Mail. Read more...


Tilitoli

Mon, 23 Feb 2009 16:47:44 GMT
A tilitoli játékot nem kell bemutatni senkinek. A digitális kor beköszönte elott ennek a fából, fémbol vagy muanyagból készült változata volt A kütyü. Számos vállalat reklámajándékaként is feltunt. A régi mechanikus verziókkal ellentétben a PocketPC-n futó változat garantáltan nem esik szét, nem ragad be, és mindig kéznél van.
Az alant letöltheto program egyelore kezdetleges állapotban van, és lehet, hogy így is marad :), ezért van néhány korlátozása. A fenti képen látható színátmenetes megjelenés csak a 4x4-es méretu tábla esetén áll elo, és csak olyan készülékeken, amelyeknek a felbontása 240*240, 240*320, 240*400, 480*480, 480*640, 800*480. A program hibátlanul fut bármilyen más felbontásban is, de akkor a lent látható képhez hasonlóan jelenik meg. A játék végét egy hangeffektus jelzi.A játék irányítása
Bökj arra a mezore, amelyet mozgatni akarsz, vagy használd a D-PAD-et vagy a numerikus billentyuzet gombjait (2,4,6,8).

Támogatott készülékek
Mindenféle PocketPC támogatott, amelyen fut a .NET Compact FrameWork 2.0 vagy újabb.

Letöltés
Tilitoli_setup.CAB
Ha ötleted van, írj: znos@znos.hu

--


Chomp - PocketPC-re és Smartphone-ra

Thu, 19 Feb 2009 17:32:54 GMT
A Chomp, vagy közismertebb nevén a mérgezett csoki játék nem hiányozhat egyetlenegy PocketPC vagy Smartphone készülék Játékok mappájából sem!A Chomp nevu játékot két játékos játsza. Esetünkben a valószínuleg humanoid felhasználó a végtelenül ravasz mesterséges intelligenciával rendelkezo kéziszámítógép ellen. A kijelzon látható izéket kell leszedegetni, és az lesz a vesztes, aki a bal felso sarokban lévo izét leszedi. Nehezítésként a kijelölt izével együtt a tole jobbra és lefelé elhelyezkedo izék is eltunnek a tábláról.

A programban alkalmazott algoritmus Mati Pentus munkája. Köszönet érte! A Chompról olvashatsz a Wikipediában. Ha érdekel a játék bonyolult matematikai háttere, akkor olvasd el Horváth Gábor errol szóló diplomamunkáját!Chomp letöltése PocketPC-re
Chomp_setup.CAB

Chomp letöltése Smartphone-ra
Chomp_sp_setup.CAB--


Képlopó - prntscr - PocketPC-re és Smartphone-ra

Sat, 14 Feb 2009 14:40:21 GMT
Nem tudok kelloen nagy számot mondani, ami akár csak megközelítené a Windows Mobile-ra elérheto képlopó programok számát. Most már eggyel több van. A nagy számok törvénye alapján nem valószínu, hogy az én megoldásom tud valami különlegeset, amit eddig képlopóban még nem láthattunk. Amit viszont egy képlopótól elvárok, azt tudja.

A program leglényegesebb tulajdonsága, hogy parancssori paraméterekkel is indítható, és ablak nélkül is képes futni. Eme tulajdonsága révén remekül használható MortScript parancsfájlokban.

Parancssori paraméterek, és jelentésük:

-i
(invisible mode)
Sem a program ablaka, sem a folyamat végét jelzo ablak nem jelenik meg. Ha kihagyjuk ezt a paramétert, akkor megjelenik a program foablaka, és manuálisan kell elindítani a képek mentését.

-o \dir\subdir\
(output path)
A képek helye. Ebbe a mappába lesznek elmentve a képek. Ha nincs megadva, akkor a fájlrendszer gyökerébe.

-p filename_prefix
(file name prefix)
Meg lehet adni, hogy a fájlok neve milyen karaktersorozattal kezdodjön. Több fájl esetén a számozás a prefixet követi.

-d N
(delay)
Az elso kép elkészítése elotti várakozás idotartama ezredmásodpercben.

-r N
(repeat)
Az ismétlések közti ido ezredmásodpercben.

-c N
(count)
Ennyi kép készül.

Egy példa:

app = "\Storage Card\My Documents\prntscr.exe"
pathname = """\Storage Card\My Documents\My Pictures\"""
run(app, "-i -c 2 -d 5000 -r 4000 -p scap- -o " & pathname);

Ez a példa az alábbi képsorozat elso képét adná, és a harmadikkal érne véget, ha nem lenne benne -i paraméter. Így viszont csendben teszi a dolgát. Két képet készít, amelyek neve "scap-" kezdetu. Az elsot öt másodperc várakozás után, a másodikat további négy másodperccel késobb.Megjegyzések:

A kép(ek) BMP kiterjesztéssel kerül(nek) elmentésre. Egy fájl VGA felbontás esetén alig kevesebb, mint egy megabájt tárterületet foglal.
A késleltetések a fájl elmentésének idotartamához adódnak hozzá.Letöltés:

Windows Mobile 2003 vagy újabb PocketPC-re:
prntscr.zip
Windows Mobile 5 for Smartphones vagy újabb okostelefonra:
prntscr_sp.zip

A futtatáshoz .NET Compact Framework 2.0 vagy újabb szükséges.

A csomagokban mindössze egy prntscr.exe (illetve prntscr_sp.exe) nevu futtatható fájl van, ami a program maga.

Amennyiben használod a programot és/vagy észrevételed van, ne habozz, írd meg: znos@znos.hu


Windows Mobile programok

Thu, 12 Feb 2009 10:10:57 GMT
A Windows Mobile alapból tartalmaz néhány hasznos alkalmazást, amelyekhez az eszköz gyártója még hozzáad néhányat, de a kéziszámítógépben rejlo lehetoségek jórészt még így is kihasználatlanok maradnak. Az alábbiakban összegyujtöttem azokat a programokat, amelyeket szinte naponta használok. A könnyebb elérhetoség érdekében ahol lehet, külön linkelem a gyártó webszájtját, és azon belül a termék oldalát. ... Telefonáláshoz

Personal Mobile Vault PMRecorder - Ezzel rögzítem a telefonbeszélgetéseimet. Nem minden készüléken muködik. HTC PDA-kon inkább nem. Qtek 8310-en (HTC Tornado) viszont tökéletesen.
Logic Unlimited CallFirewall - Szabályok definiálhatók a bejövo hívásokra. A feketelistán lévok hívásait blokkolja. Szükség esetén SMS-ben válaszol.

Naptár, névjegyzék, teendok, profilok, ébresztoóra

Webis Pocket Informant - Funkciógazdag Calendar, Contacts, Tasks meg hasonló alkalmazások összegyúrva. Természetesen a Windows Mobile adatbázisát használja, a beépített alkalmazásokkal teljesen kompat.
Marcel Tiews TodayAgenda - Kiváló Today plugin. Alaposan testreszabható. Nemcsak a naptári eseményeket, hanem a feladatokat is képes megjeleníteni.
Quentin Pouplard PocketCM - Finger friendly névjegyzék kezelo. Nem kell elovenni a stylust.
HTC SIM Manager - A HTC készülékek SIM kártya kezelo alkalmazása. Jól jön, ha SIM-rol telefonmemóriába kell másolni sok névjegyet.
SBSH Phone Weaver - Profilkezelo. Saját profilokat definiálhatunk. Ezen kívül roppant hasznos funkciója, hogy a WiFi, BT és telefonfunkciót a Today Screen-rol lehet ki/be kapcsolni vele.
Megasoft2000 Ltd. PocketClock - Óra. Sok funkcióval, amelyek inkább érdekesek, mint hasznosak. Mindenesetre, ami az ido múlásának méréséhez szorosan kapcsolódik, az ebben a programban benne van.

Fájlkezelonek

C. Ghisler Total Commander - Remek fájlkezelo. Virtuális kétablakos móddal, FTP klienssel, Registry szerkesztovel és számos egyéb hasznos funkcióval.
Resco File Explorer - Fájlkezelo.
Resco Registry Editor - Regisztry szerkeszto. Importálási lehetoséggel. A Resco Explorer kiegészítoje.

Zene és videó

Picard TCPMP (The Core Pocket Media Player) - A legeslegjobb hang- és videólejátszó program Windows Mobile-ra. Pluginekkel bovítheto, energiatakarékos, ingyenes, magyar fejlesztésu szoftver. Legutolsó hivatalos verziója a 0.72RC1. Utódja a CorePlayer, amely beépített Youtube böngészovel is el van látva.
znos ZMP - A ZMP zenefolyam távirányítója.

Képnézegetok

Quentin Pouplard ImageViewer - Finger-friendly képnézegeto a PocketCM készítojétol.
Pierre e Gougelet XnView Pocket - Képnézegeto. Sokféle fájlformátumot kezel.

Hálózat

Opera Mobile - Webböngészo.
SPB GPRS Monitor - Méri az adatforgalmat. Ha jól van beállítva, akkor ennek a költségét is kiszámolja és megjeleníti.
Gargaj zsIRC - Kituno IRC kliens. Magyar fejlesztésu és ingyenes. Egyetlenegy hátránya, hogy egyszerre csak egy szerverre tud kapcsolódni.
Fringland Ltd. Fring - Multifunkciós azonnali üzenetküldo és VoIP program. Az alábbi protokollokat támogatja egyszerre: MSN, Skype, ICQ, SIP (VoIP), stb. Hang alapú átvitel is muködik, de headset nélkül a hang nem a telefon hangszórójában szólal meg.
MochaSoft FTP Server - FTP szerver. Felhasználókezelést, jogosultságokat is tud.
Slipstream Solutions TimeSync - Dátum és ido beállítása interneten keresztül az NTP (Network Time Protokoll) használatával.
Aspecto Software WiFiFoFum - Hotspot kereso és logger. A logokat többféle formátumban tudja menteni. Növekményesen is.
DivideConcept AiroMap - WiFi hotspot kereso alkalmazás. Gyors, kézreálló, egyszeru.
DejaVu Software PockeTTY - Telnet, ssh, stb kliens. Ez jobb, mint a Pocket PuTTY.
Pocket PuTTY - Nem különösebben jó ssh kliens. De legalább ingyenes.
Cambridge Computer Corp. vxUtil - Segédeszközök hálózatokhoz.
Cambridge Computer Corp. vxSnmp - Snmp kliens.
Cambridge Computer Corp. vxIPConfig - mégegy hasznos alkalmazás a Cambridge Computer Corp.-tol.
WinM-Soft HandySniffer - Packet capturer. Némely PDA-kon promiscous módban is muködik.
Airscanner Mobile Sniffer - Packet capturer.
Windows Mobile 6 RDP - Remote Desktop, azaz távoli asztal kapcsolat. Windows Mobile 6-ban benne van. A WM5 TSC-jénél annyival jobb, hogy ez tud teljes képernyon muködni.
V-Mobile Software Network Browser - Windows hálózat tallózó. Láthatjuk a hálózatra csatlakoztatott megosztott mappákat és nyomtatókat.
z2 PocketLAN - Hálózatok felderítése, Windows megosztások tallózása.
lysdexical's ICS Control - Internet Connection Sharing beállító. Az ICS az újabb Windows Mobile verziók része. Ezzel a programmal az egyes NIC-ek közötti kapcsolatot lehet beállítani. Például megoldható, hogy a PDA mintegy USB WiFi adapterként muködjön a PC számára.

Bluetooth

hejhej.org moBlue - Apró program, amely ha fut, a bluetoothon érkezo fájlokat tetszoleges helyre képes elmenteni. Akár a memóriakártyára is. Erre a célra létezik ennél jobb program is.
0vZ Bluezard - Mégegy érdekes bluetooth-os alkalmazás. Használati értéke nulla.
Silent Services btCrawler - Bluetooth eszközök és szolgáltatások felderítése és egyéb BT trükkök. Hasznosnak nem nevezheto.

Navigáció

Patrice Bernard & Frank Van Caenegem MetrO - Tömegközlekedési navigátor. A világ összes nagyvárosát lefedo adatbázisa van. Ezek között több magyar város is megtalálható.
Google Maps - A MyLocation funkció révén akkor is megmutatja a helyünket, ha nincs GPS vevonk. A telefonos cellainformáció alapján.

Szótár

Sorosy.com STDict - Szótár program. (Angol-Magyar, Német-Magyar, stb. Beszél is, bár nem szép a kiejtése.)
Daniel Vladutu's Pocket Dictionary - Szótár.

E-book olvasó, PDF megjelenítok

SHAPE Services Allreader+ - E-book olvasó. Szuper.
Adobe Reader for Pocket PC - PDF megjeleníto.
Sebastian Eifert PocketXPDF - PDF megjeleníto. OS.
Foxit Software Foxit Reader - Kis eroforrásigényu PDF megjeleníto.

Szövegbevitel

VGAKey - Billentyuzet VGA kijelzovel szerelt PDA-ra.
Beemer NullKeyboard - Ez egy olyan képernyon megjeleno billentyuzet (Soft Input Panel), ami nincs is, ezért nem is jelenik meg a zavaró SIP, ha pl. egy szövegbeviteli mezore kerül a fókusz.

Editor

znos zNotepad - Jegyzettömb. Egyszerre több fájl lehet nyitva, amelyek külön füleken érhetok el. Mortscriptek írásához elég jó.
WinM-Soft EDH - Hex editor.
SKKV Software SKHexEd - Hex editor.

IR távirányító

Novii Remote Deluxe - IR távirányító. Szinte bármelyik infravörös távirányító jelkészletét meg lehet neki tanítani. Az újabb PDA-kból hiányzik az IrDa.

Tudományos számológép

SpaceTime Mobile SpaceTime - Nagyon komoly tudású tudományos számológép grafikus funkciókkal. Programozható. Félelmetesen jó program.

Java VM

FreeBeans Mysaifu JVM - Java virtuális gép. J2SE. AWT-vel semmi gond, sot a Swing is muködik. Java 5 kompat. Java 3D és soros interfész támogatás is készült hozzá.
Esmertec Jbed - Java MIDlet manager és virtuális gép. Nem mindegyik verziója fut magyar regionális beállításokkal. Megoldás létezik.

Játékprogramok

Mollusk PocketGravity - Fizikai törvények szerint muködo építojáték.
Mathieu Girard Magic Sudoku - Játék.
FGV Miner - Aknakereso játék.

Fun

znos zBfIDE - Brainfuck IDE és interpreter. Többpaneles.

Egyéb programok karbantartáshoz, biztonsági mentés készítéséhez, stb.

Microsoft .NET Compact Framework - Egyes programok futtatásához szükséges. Lehetoleg mindig a legfrissebb verzió legyen telepítve. A .NET CF 2.0-át a Windows Mobile 6 már tartalmazza.
Dotfred's Task Manager - Feladatkezelo. Futó folyamatok, szolgáltatások notification-ök kezelése. Professzionális. Ingyen.
Wk Software Lab WKTask - A desktop Windows rendszerekéhez hasonló tálcát varázsol a start menü melletti területre. Nagyon hasznos alkalmazás.
Mort's MortScript - Sokoldalú szkriptnyelv.
Jeyo Inc. Mobile Companion - Az SMS-eket másolom vele a PC-re. A többi funkcióját nem használom.
Saman SMS Delivery Receipt Fix - A Windows Mobile 5 az elküldött SMS-ek kézbesítési értesítojében minden esetben csak a címzett telefonszámát jeleníti meg. Ez a kis program lehetové teszi, hogy ehelyett, vagy ezzel együtt a címzett neve is látszódjon. Többféle opció beállítása lehetséges.
Igor V. Bozhko WM5torage - Windows Mobile eszköz használata USB Mass Storage Device-ként. A PC-k és más eszközök USB pendrájvként azonosítják a PDA-t (és a Smartphone-t).
SPB Backup - Biztonsági mentés készítése. Alapos, testreszabható, idozítheto.
SoftKey Applet - a Today screen két gyorsgombjának a beállításához.
Hou Ming File Dialog Changer - Rendesen használható megnyitás és mentés dialógusablak. Az eredeti helyett.
Vicott Wong's UI Tweaker - Az aktuális téma színösszeállítását lehet vele módosítani.
SimpleAct QuickMark - QRCode olvasó. A QRCode egyfajta kétdimenziós vonalkód. A vonalkód leolvasásáshoz a kamerát használja.


Let There Be Darkness

Tue, 27 Jan 2009 15:22:06 GMT
This is my implementation of the well known Lights Out game. It will not solve the problem itself. You have to do that.
Download:

LightsOut_setup.CAB


Az ActiveSync és a repllog.exe

Sun, 30 Nov 2008 16:30:12 GMT
A PDA-n a repllog.exe folyamat az ActiveSync látható része. Ez indul el, amikor a kis zöld ikonra böksz, vagy USB-n csatlakoztatod a PDA-t a PC-hez, és még számos más esetben is. A repllog.exe leállításával nem szakad meg a kapcsolat a PDA és a PC között. Az alábbi szkript félóránként ellenorzi, hogy fut-e a repllog.exe, és ha igen, akkor leállítja. ...

killas.mscr:

procname = "repllog.exe"
While(TRUE)
	If(ProcExists(procname))
		Kill(procname)
	EndIf
	Sleep(1800000)
EndWhile


A SupportsProcHandling() és a Connected() függvényekkel még jobbá lehetne tenni a szkriptet, de ezek az én gépemen sajnos nem a valóságnak megfelelo helyes értékkel térnek vissza.

A következo szkript pedig a fenti szkriptet állítja le, mivel az magától csak soft reset hatására állna meg.

killkillas.mscr:

scriptname = "killas.mscr"
If(ScriptProcExists(scriptname))
	KillScript(scriptname)
	Message("Terminated")
Else
	Message("Nothing terminated")
EndIf


A Mortscript kb. 16KB memóriát foglal, míg a repllog.exe kb 290KB-ot, de a tényleges memóriahasználat nem csak ezekbol az értékekbol tevodik össze, úgyhogy végülis szerintem ezzel a módszerrel nem sok eroforrást takaríthatsz meg, sot talán a CPU-n egy kicsit még veszítesz is.


zBfIDE: New Version Released - 1.6

Thu, 27 Nov 2008 15:36:42 GMT
With new features and full WM2003 compatibility.

Download zBfIDE 1.6:
zBfIDE_v1_6.CAB

or download from:
freewareppc.com
freewarepocketpc.net


ZMP - a rádiók unalmasak

Thu, 6 Nov 2008 17:48:14 GMT
A ZMP-nek köszönhetoen bárhol jársz, a teljes zenegyujteményedet elérheted.
Az elv roppant egyszeru: az asztali számítógépeden vagy bármilyen állandó internetkapcsolattal rendelkezo számítógépen fut egy program, amelyet a PDA-dra telepített klienssel GSM/3G/WiFi/stb. hálózaton keresztül vezérelhetsz, hogy az mindig olyan zenét sugározzon a PDA-don futó médialejátszódnak, amelyet a legszívesebben hallgatsz. Pontosan úgy, ahogyan az online rádióadások muködnek.

Kipróbálnád? Töltsd le most! zmp.zip

Csomagold ki a letöltött zmp.zip fájlt! Látni fogsz két mappát: ppcmpdc és zmp. Mindkét mappában található egy-egy konfigurációs fájl. Ezeket szerkesztened kell tetszoleges editorral (mint a Jegyzettömb). Miután mindent jól beállítottál, egy parancssorból indítsd el a zmp.exe fájlt az update paraméterrel:

zmp.exe update


A ZMP most indexeli a zenéidet. Ez eltarthat egy darabig, ami azt jelenti, hogy a számítógéped konfigurációjától és kihasználtságától függoen egy 12000 dalból álló gyujtemény indexelése kb. 6 percet vesz igénybe. A jövoben ezt a muveletet csak akkor kell elvégezned, ha új fájlokat adsz hozzá a zenegyujteményedhez. Ezután indítsd el a programot paraméter nélkül:

zmp.exe


Elofordulhat, hogy a tuzfaladon engedélyezned kell a 6600-as és 4711-es portokat.
Most másold a PDA-dra a ppcmpdc mappát annak teljes tartalmával együtt, és indítsd el a ppcmpdc.exe programot. A program használata magától értetodo, ha máshogyan nem, hát tíz perc aktív bökdösés után.
Ugyancsak a PDA-don indítsd el a kedvenc médialejátszódat (legyen ez pl. a TCPMP vagy a CorePlayer), és nyisd meg az alábbi URL-t: http://publikusipcimed:4711 (Ha egyazon alhálózatban van a PC-d és a PocketPC-d, akkor ez az a cím, amelyet a zmp.conf konfigurációs fájlban megadtál. Illetve egészen pontosan ugyanaz, amit a ppcmpdc.exe.config fájlban megadtál.) Erre a címre tetszoleges médialejátszót ráállíthatsz, mind ugyanazt a zenét fogja lejátszani.

Egyáltalán nem kell törodnöd a zmp két fehér ablakával, sot azokat be is zárhatod. A programot a

zmp.exe stop

paranccsal lehet bezárni szabályosan. A program a parancs kiadását követoen legfeljebb fél perc múlva szabályosan leáll.

Ami a fentieken kívül szükséges még:


A programmal kapcsolatos kérdéseidet küldd a znos@znos.hu e-mail címre! Kérlek, vedd figyelembe, hogy a program fejlesztése a kezdeti stádiumában van, és egyelore úgy tunik, hogy ez egyben a végleges is. Alternatívaként ajánlom a MusicPD + Icecast + PocketPC mpd Client triót és a Debian GNU/Linux-ot.

Néhány fontos dolog, amelyeket tudnod kell:
Game of Life

Tue, 28 Oct 2008 19:02:05 GMT
For Windows Mobile 2003 (with touchscreen) and above.
Supported devices:
Windows Mobile Devices with touchscreen. On Windows Mobile 5.0 and Windows Mobile 2003 Microsoft .Net Compact Framework 2.0 or newer needs to be installed.

Download:
GameOfLife.zip-


Boot Count

Sun, 3 Aug 2008 07:48:39 GMT
Már nem is emlékszel, mikor volt az utolsó hard reset? Azt hiszed, a rendszered stabil? A következo szkript kiírja, hogy az utolsó hr óta hányszor indítottad újra a zsebszámítógépedet. ...

Message("Boot Count: " & RegRead("HKLM", "Comm", "BootCount"))


Nálam:


Ez átlagosan napi 1,3 újraindításnak felel meg. Ezt nem gondoltam volna...


Fun with MortScript

Sat, 19 Jul 2008 03:14:00 GMT
Brainfuck interpreter in MortScript ...bfi.mscr

################################### 
# bfi.mscr
# Brainfuck interpreter
# http://my.opera.com/kusicsk/
# Last modified: 21/07/2008
###################################

#ErrorLevel("warn")
Global(TAPE_LENGTH, ASCII, useCodeEditor, code, useInputTextBox, input, output)

TAPE_LENGTH = 30000
ASCII = Array(\
  "",\
  "", "", "", "", "", "", "", "", "^TAB^", "^NL^", "", "", "", "", "", "", "", "", "", "",\
  "", "", "", "", "", "", "", "", "", "", "",\
  " ", "!", """", "#", "$", "%", "&", "'", "(", ")", "*", "+", ",", "-", ".", "/", "0", "1", "2", "3",\
  "4", "5", "6", "7", "8", "9", ":", ";", "<", "=", ">", "?", "@", "A", "B", "C", "D", "E", "F", "G",\
  "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "Q", "R", "S", "T", "U", "V", "W", "X", "Y", "Z", "[",\
  "\", "]", "^", "_", "`", "a", "b", "c", "d", "e", "f", "g", "h", "i", "j", "k", "l", "m", "n", "o",\
  "p", "q", "r", "s", "t", "u", "v", "w", "x", "y", "z", "{", "|", "}", "~",\
  ""\
)

ChoiceDefault("Choice", "Read bf program code from...", 1, 0, "text box", "file")
  Case(0)
    Exit
  Case(1)
    useCodeEditor = TRUE
  Case(2)
    code = ReadFile(SelectFile("Select bf source file", FALSE))
    If(code eq "")
      useCodeEditor = TRUE
    EndIf
EndChoice

ChoiceDefault("Choice", "Read bf program input from...", 1, 0, "text box", "file")
  Case(0)
    Exit
  Case(1)
    useInputTextBox = TRUE
  Case(2)
    inputFile = SelectFile("Select input file", FALSE)
    useInputTextBox = FALSE
EndChoice

ChoiceDefault("Choice", "Program output will be...", 1, 0, "shown on screen", "saved to file")
  Case(0)
    Exit
  Case(1)
    saveOutputToFile = FALSE
  Case(2)
    outputFile = SelectFile("Select or create output file", TRUE)
    saveOutputToFile = TRUE
EndChoice

# This is the main loop
While(TRUE)
  If(useInputTextBox = FALSE)
    input = ReadFile(inputFile)
    If(input eq "")
      useInputTextBox = TRUE
    EndIf
  EndIf
  
  If(useCodeEditor = TRUE)
    CallFunction("ShowCodeEditor", retVal)
    If(retVal = 2)
      Call("SaveAndExit")
    EndIf
  EndIf
  
  Call("Execute")
  
  If(saveOutputToFile = TRUE)
    WriteFile(outputFile, output)
    Call("SaveAndExit")
  Else
    BigMessage(output, "Program output")
    useCodeEditor = TRUE
  EndIf
EndWhile

# Executes bf program
Sub Execute
  Global(code, TAPE_LENGTH, ASCII, output, input, useInputTextBox)
  pointer = 1
  interrupted = FALSE
  output = ""
  i = 1
  codeLength = Length(code)
  While(i <= codeLength AND NOT interrupted)
    Switch(SubStr(code, i, 1))
      Case("<")
        pointer = pointer - 1
        If(pointer < 1)
          pointer = TAPE_LENGTH
        EndIf
      Case(">")
        pointer = pointer + 1
        If(pointer > TAPE_LENGTH)
          pointer = 1
        EndIf
      Case("+")
        tape[pointer] = tape[pointer] + 1
        If(tape[pointer] > MaxIndex(ASCII) - 1)
          tape[pointer] = 0
        EndIf
      Case("-")
        tape[pointer] = tape[pointer] - 1
        If(tape[pointer] < 0)
          tape[pointer] = MaxIndex(ASCII) - 1
        EndIf
      Case(".")
        output = output & ASCII[tape[pointer] + 1]
      Case(",")
        If(input eq "")
          If(useInputTextBox = TRUE)
            CallFunction("ShowInputTextBox", retVal)
            If(retVal = 2)
              interrupted = TRUE
            Else
              # after this, the execution continues...
              i = i - 1
            EndIf
          Else
            interrupted = TRUE
          EndIf
        Else
          # ...continues here
          CallFunction("GetCharCode", charCode, SubStr(input, 1, 1))
          tape[pointer] = charCode
          input = SubStr(input, 2, Length(input) - 1)
        EndIf
      Case("[")
        n = 1
        c = i
        While(n > 0 AND NOT interrupted)
          c = c + 1
          chr = SubStr(code, c, 1)
          If(chr eq "[")
            n = n + 1
          ElseIf(chr eq "]")
            n = n - 1
          EndIf
          If(c > codeLength)
            Message("Unbalanced '['", "Syntax error")
            interrupted = TRUE
          EndIf
        EndWhile
        
        If(tape[pointer] = 0)
          # Jump one step past the matching ']'
          i = c + 1 - 1
        EndIf
      Case("]")
        n = 1
        c = i
        While(n > 0 AND NOT interrupted)
          c = c - 1
          chr = SubStr(code, c, 1)
          If(chr eq "]")
            n = n + 1
          ElseIf(chr eq "[")
            n = n - 1
          EndIf
          If(c < 1)
            Message("Unbalanced ']'", "Syntax error")
            interrupted = TRUE
          EndIf
        EndWhile
        # Jump to the matching '['
        i = c - 1
    EndSwitch
    
    i = i + 1
    
    # To sleep or not to sleep...
    #Sleep(20)
  EndWhile
EndSub

# GetCharCode
# Returns the ASCII code of the given character.
# The one and only required parameter is a character.
Sub GetCharCode
  Global(ASCII)
  If(argc = 0)
    Message("GetCharCode function called without passing the required parameter.")
    Exit
  Else
    For index = 1 to MaxIndex(ASCII)
      If(argv[1] eq ASCII[index])
        Return(index - 1)
      EndIf
    Next
  EndIf
EndSub

# ShowCodeEditor
# Displays the code in an edit box
# Returns:
# 1 - if OK clicked
# 2 - if CANCEL clicked
Sub ShowCodeEditor
  Global(code)
  text = Input("Program code", "Code editor", FALSE, TRUE, code)
  If(text eq "")
    Return(2)
  Else
    code = text
    Return(1)
  EndIf
EndSub

# ShowInputTextBox
# Returns:
# 1 - if OK clicked
# 2 - if CANCEL clicked
Sub ShowInputTextBox
  Global(input)
  text = Input("Program input", "Input", FALSE, TRUE)
  If(text eq "")
    Return(2)
  Else
    input = text
    Return(1)
  EndIf
EndSub

# Save code to file and exit
Sub SaveAndExit
  Global(useCodeEditor, code)
  If(useCodeEditor = FALSE OR Length(code) = 0)
    Exit
  EndIf
  Switch(Question("Would you like to save the bf program code?", "Question", "YesNoCancel"))
    Case(YES)
      # save and exit
      WriteFile(SelectFile("Save As...", TRUE), code, FALSE)
      Exit
    Case(NO)
      # exit without saving
      Exit
    Case(CANCEL)
      # do nothing
  EndSwitch
EndSub

# znos


zBfIDE update

Sat, 8 Mar 2008 10:46:43 GMT

Updated version of zBfIDE available. New version is 1.5


zBfIDE Desktop

Sat, 1 Mar 2008 13:40:53 GMT

zBfIDE for Windows desktop. This is the PC version of zBfIDE.
To run zBfIDE-Desktop properly, Microsoft .NET Framework 2.0 or newer needs to be installed. You can get it from Microsoft -> here.

Download zBfIDE-Desktop (based on the latest version of zBfIDE):
zBfIDE-Desktop.zip


zBfIDE

Thu, 28 Feb 2008 13:16:03 GMT

Brainfuck fejlesztokörnyezet és interpreter Windows Mobile platformra
Ebben a cikkben részletesen bemutatom a program funkcióit és a használatukat.
Ha érdekel a programozás, de még nem hallottál a brainfuck programozási nyelvrol, akkor gyorsan pótold ezt a hiányosságot az alábbi weboldalak meglátogatásával :)
Wikipédia - magyar nyelvu szócikk
Hivatalos magyar brainfuck oldal
Wikipédia - angol nyelvu szócikk
some brainfuck fluff by daniel b cristofani

Tartalom
- A zBfIDE használata
- Bf kód szerkesztése
- A bf program kimenete (output)
- A bf program bemenete (input)
- Bf program futtatása
- Hibakereso mód (Debug mode)
- Formázási lehetoségek
- Font…
- Word Wrap
- Szerkesztést segíto egyéb funkciók
- Elore megírt kódrészlet (vagy szöveg, pl. elérhetoség, stb.) beillesztése
- Több fájl megnyitása, futtatása
- Technikai információk, bf kód hordozhatóság (portable brainfuck)
- Memória
- Memóriacella
- Követelmények
- zBfIDE letöltése
- Kapcsolat felvétele a zBfIDE készítojével
- Bf példaprogramok

A zBfIDE használataBf kód szerkesztése
A könnyu kezelhetoség érdekében a kódszerkeszto ablak el van látva egy tíz gombból álló billentyuzettel:
- bf operátorok bevitele: + - < > [ ] . ,
- törlés <-- (backspace)
- új sor nl (enter)
Mindezek mellett természetesen használható a Windows Mobile képernyon megjeleno billentyuzete, illetve bármilyen szövegbeviteli módszer, beleértve a hardveres billentyuzetet is.
A végrehajtás során csak a bf nyolc operátora kerül feldolgozásra, továbbá ha a "Pause at &" opció be van kapcsolva, akkor az "&" jel is (lásd lent).
Minden más karaktert figyelmen kívül hagy a futtatókörnyezet.
A kódszerkeszto mezo testre szabható a helyi menüjének segítségével.

A bf program kimenete (output)
A kimenetet megjeleníto mezo testre szabható a helyi menüjének segítségével:
"LF = new line"
A legtöbb brainfuck program a kimenetében a sortörésre az ASCII tábla LF jelét (0x0Ah, 10d, soremelés) használja. A Windows Mobile azonban erre két jelet használ (0x0D és 0x0A, azaz CRLF, vagyis 13d és 10d). Ha ez az opció be van kapcsolva, akkor a kimenetre érkezo LF-et a futtatókörnyezet CRLF-fé alakítja, és ezzel valóban sortörést idéz elo.

A bf program bemenete (input)
A képernyo közepén látható a "Buf:" címkéju mezo a bf program bemenetére küldött karaktereket tartalmazza, amelyeket a bf program még nem olvasott be. Mögötte látható a puffer tartalmának mérete.
Az "In:" címke után álló beviteli mezoben van lehetoség a puffer megtöltésére. Az ide beírt karakter(ek) az [ A ] (Add = hozzáad) gomb megnyomásakor kerül(nek) a pufferbe. Lehetoség van speciális ASCII karakterek bevitelére is a [ C ] (character Code) gomb megnyomásával.
FONTOS: A 0 kódú ASCII karakter (0x00, NUL) nem megjelenítheto. Ez nem a beviteli mezobe kerül, hanem közvetlenül a pufferbe. Mivel számos bf program a bevitel lezárásaként ezt a kódot várja, ezért a NUL hozzáadása elott célszeru az [ A ]-val hozzáadni a beírt karaktereket a pufferhez.Bf program futtatása


Hibakereso mód (Debug mode)
A bf program futtatása nyomon követheto. A funkció a [ D ] (Debug) gombbal kapcsolható BE/KI.
A zBfIDE az alábbi lehetoségeket nyújtja:
- a pillanatnyilag végrehajtott operátor kiemelése
- 50ms várakozás az egyes utasítások végrehajtása után
- az aktuális memóriacella és környezete tartalmának megjelenítése
- végrehajtás szüneteltetése/folytatása (pause) a [ P ] gombbal
- breakpoint-ok elhelyezése a kódban (olyan pontok, ahol a végrehajtás szünetelo állapotba kerül). A zBfIDE az "&" jelet képes breakpoint-ként kezelni, ha engedélyezve van:
"Pause at &" - BE/KIkapcsolható a kódszerkeszto helyi menüjében.
Ez azt jelenti, hogy a program végrehajtása a kódban szereplo "&" jelet követo karakter elott szünetelo (paused) állapotba kerül. Tudom, hogy furcsa a megfogalmazás, de így helyes. A [ P ] megnyomásának hatására folytatódik a feldolgozás.

Példa a breakpoint-ok használatára (érdemes figyelni a memória állapotát az egyes szüneteknél):

++&++[&-]Formázási lehetoségek

Font...
A szövegbevitelre és megjelenítésre használt betutípus módosítása. A brainfuck programnyelv ún. monospaced betutípust feltételez, mert ezek betui azonos szélességuek. A Windows Mobile támogatja a "Courier New" fontot, amely monospaced.

"Word Wrap"
A kis képernyok hátránya, hogy a hosszú sorokból álló szövegeket vízszintesen (is) görgetni kell. Ha ez az opció be van kapcsolva, akkor a szövegek nem nyúlnak túl a látható ablakon. A Word Wrap funkció NEM használ sortöréseket!

Szerkesztést segíto egyéb funkciók

A zBfIDE rendelkezik az általános célú szövegszerkesztokbol ismert leggyakoribb funkciókkal:


Elore megírt kódrészlet (vagy szöveg, pl. elérhetoség, stb.) beillesztése

Az Edit menü Insert almenüjének segítségével elore megírt szövegek illeszthetok a kódba. A zBfIDE a telepítési könyvtárában lévo "snippets" könyvtárban lévo fájlokat kilistázza az Insert almenüben. A kiválasztott fájl tartalmát beilleszti a kódszerkeszto mezobe.
A "snippets" könyvtárban a felhasználó tetszoleges számú, tartalmú, kiterjesztésu fájlt elhelyezhet, azok a menü megjelenítésekor listázva lesznek.Több fájl megnyitása, futtatása

A zNotepad többpaneles szövegszerkeszto fájlkezelési alapjaira épülo zBfIDE számára nem okoz gondot több fájl egyideju szerkesztése és futtatása sem.
A panelek fülén látható a fájlok neve. A fájl neve melletti * (csillag) jelzi, ha fájl tartalma az utolsó mentés óta megváltozott.

Technikai információk, bf kód hordozhatóság (portable brainfuck)

Memória


Memóriacella


Követelmények


zBfIDE letöltéseKapcsolat felvétele a zBfIDE készítojével
znos @t freemail d0t hu

Bf példaprogramok

echo - Megjeleníti a beírt karaktert. Ha NUL-t kap (ASCII 0), akkor leáll.

+[,.]számok nullától kilencig

++++++[>++++++++<-]>
>
++[>+++++<-]>
[<<.+>>-]Forditott sorrendben kiirja a megadott karaktereket. A bevitelt NUL-lal kell zárni (azt nem írja ki):

,[>,]+[<.]kiírja, hogy zBfIDE:
print zBfIDE

++++++++++[<+++++++>-]<- <    E
+++++++++++[<++++++>-]<++ <    D
+++++++++[<++++++++>-]<+ <    I
++++++++++[<++++++++++>-]<++ <  f
+++++++++++[<++++++>-]< <     B
+++++++++++[<+++++++++++>-]<+   z
[.>>]Ketto hatványai. Nem áll le.
Daniel B Cristofani

>++++++++++>>+<+[[+++++[>++++++++<-]>.
<++++++[>--------<-]+<<]>.
>[->[<++>-]<[>+<-[>+<-[>+<-[>+<-[>+<-[>+<-[>+<-[>+<-[>+<-[>
[-]>
[-]++<<-[>+<-]]]]]]]]]]]+>>]<<]Fibonacci számok. Nem áll le.
Daniel B Cristofani

>++++++++++>+>+[
  [+++++[>++++++++<-]>.<++++++[>--------<-]+<<<]>.>>[
    [-]<[>+<-]>>[<<+>+>-]<[>+<-[>+<-[>+<-[>+<-[>+<-[>+<-
      [>+<-[>+<-[>+<-[>[-]>+>+<<<-[>+<-]]]]]]]]]]]+>>>
  ]<<<
]


Brainfuck interpreter for Windows Mobile

Sun, 24 Feb 2008 17:04:36 GMT
Not only an interpreter but also a cool development environment for Pocket PCs.

...
Usage:


Download setup CAB:
Click here
Know more about brainfuck programming language: Wikipedia


zNotepad - többpaneles text editor Windows Mobile-ra

Sun, 24 Feb 2008 16:49:01 GMT
Ez egy többpaneles szövegszerkeszto alapfunkciókkal és néhány extrával.
...
Mostanában sokat foglalkozom a MortScript-tel, és a szkriptek szerkesztéséhez PDA-n eddig a Total Commander egyszeru szövegszerkesztojét használtam. Annál több szövegszerkeszto funkcióra nem is volt szükségem, de néha jól jönne, ha egyszerre több fájlt lehetne megnyitni és ezek között gyorsan lehetne váltani. Találtam is az interneten számos ingyenes és fizetos megoldást, de egyik sem rendelkezett az összes általam elvárt képességekkel.

Ilyen lényeges :D kérdésben nem vagyok hajlandó kompromisszumokra, úgyhogy gyorsan összeraktam egy számomra megfelelo szövegszerkesztot. zNotepad lett a neve.Elvileg az összes elterjedt érintokijelzos Windows Mobile operációs rendszerrel ellátott PDA-n futtatható bármilyen felbontásban. Ha a Te gépeden nem fut, írj egy mailt: znos kukac freemail.hu

Letöltheto CAB fájl:

zNotepad_setup.CAB

A program a dátumon és az idon kívül tetszoleges fájl tartalmát is be tudja illeszteni az aktuális fájlba. Ez akkor jön jól, ha ugyanazt a kódrészletet az ember gyakran használja a szkriptjeiben. Hogy testreszabottan használhasd ezt a funkciót, hozz létre egy fájl, amelynek a tartalma a gyakran használt kódrészlet, és másold a zNotepad telepítési könyvtárán belül található templates könyvtárba ("Program Files\zNotepad\templates\"). A fájl megjelenik az Insert almenüben, s ha ráböksz, a tartalma bekerül a szövegmezobe.


Access internet from PC via PDA's WiFi - proof of concept

Mon, 11 Feb 2008 15:58:09 GMT
When your PDA is connected to a wireless network, it is possible to "share" this connection with your PC. Thus you can browse the web on your PC by using the PDA's WiFi. That's similar to using your PDA as a WiFi adapter.
The connection sharing is done by two programs: WMTunnel and SerialTunnel. WMTunnel runs on the PDA and connects to the internet. SerialTunnel runs on a PC and acts as a "gateway" by accepting connections from your web browser and forwarding them to WMTunnel. Both are connected to each other via serial line (real COM port or Bluetooth SPP).

1. How To Use
2. Download
3. FAQ
4. Discuss ...
1. How To Use

To better understand the concept, shoot a glance at the following example:

We will:
- create an incoming serial port (Device)
- start WMTunnel (Device)
- setup and configure Bluetooth Serial Port (PC)
- start and configure SerialTunnel (PC)
- configure web browser (PC)

In this example i will use Bluetooth Serial Port Profile to connect the device to the PC. First create an Incoming serial port on device. (Start / Settings / Connections / Bluetooth / Com ports / New incoming port. Select an available item (COM0) and tap Finish.)Then on the PC, open the Bluetooth software and start a Serial Port service. (I used Bluesoleil)
After that, pair the devices.Now it’s time to run WMTunnel. Select the previously created incoming serial port. Tap START button.On the PC, if needed, connect to the device’s serial port. (I don’t know how other softwares work, but in Bluesoleil you first discover the PDA’s services, then right click on the highlighted serial port service icon and choose connect). I think, that time, the Bluetooth software will tell you, which local port you may use. (I got COM5)

Install, and start SerialTunnel (PC), select the Bluetooth serial port (given by the Bluetooth software, /COM5 for me/). Click Connect.Check that device's WiFi is turned on.

To test if the serial connection was established flawlessly, switch to DNS tab, type your favourite hostname (google.com) in the textfield. Click Resolve. If you get one or more IP address, then everything is fine.At this point, you have to define some port forwarding rules. These rules are called SERVICES in SerialTunnel.
To access the web, you will need a public proxy server. (ISPs often provide HTTP proxy. My ISP is externet, the proxy is at pr0xy.externet.hu on port 3128.)
Let’s switch to Services tab in SerialTunnel, click Add, then enter an arbitrary name for the service. Set source port to 8008, select „Local” radio button, fill the destination fields with the proxy’s IP and port number. Click OK.
Shortly you’ll see that a new line appeared in the list. Your PC is now listening on port 8008. All traffic, that goes to 8008 are forwarded to the given proxy server.

Before you start browsing, set up your browser to use a proxy server. At the browser’s proxy settings, set proxy host to 127.0.0.1 and 8008 as port. (IE7: Tools-> internet options -> connections -> lan settings -> check: „Use a proxy server”. But do not check the other checkbox!)At last, you may start browsing.

(But don’t forget to uncheck „Use a proxy server”, when you don’t want to use SerialTunnel.)

2. Download the latest version

2008-02-10
SerialTunnel.zip
WMTunnel.zip
WMTunnel_SP.zip for Smartphones (devices without touchscreen)

3. Frequently Asked Questions
Later...

4. Discuss here

5. Contact me
e-mai|: znos at freemail dot hu


Internetelérés PC-n a PDA wifi kapcsolatának használatával

Sat, 9 Feb 2008 23:33:53 GMT
Írtam egy (két) programot, amely részleges megoldást nyújthat a címben szereplo problémára. ...
Követelmények:
- Windows Mobile érintoképernyovel, Wifi-vel, bluetooth-szal és telepített .Net Compact Frameworkkel
- Java SE alkalmazások futtatására alkalmas számítógép soros interfésszel (BT SPP) és telepített IP stack-kel
- minimális kísérletezo kedv a kedves felhasználó részérol

A rendszert a következoképpen lehet üzembe helyezni:
1. Készíts a PDA-n egy bejövo soros portot (Incoming serial port). Ehhez kell a bluetooth Serial Port Profile, bár ha meg tudod oldani a PC-hez kapcsolódást soros porton BT nélkül, akkor az mégjobb.
2. Indítsd el a PDA-n a WMTunnel.exe-t, válaszd ki a bejövo soros port számát, és bökj a "Start" feliratú gombra.
3. A PC-n a Bluetooth kezelo szoftveredben csatlakozz a PDA bemeno soros portjára
4. Telepítsd és indítsd el a PC-n a SerialTunnel.exe-t, és válaszd ki a megfelelo soros portot, majd kattints a Connect gombra
5. Ha minden jól ment, akkor él a kapcsolat (amit egyébként nem jelez semmi).
6. Ha még nem tetted meg, csatlakoztasd a PDA-t a kedvenc wifi hálózatodhoz (nem feltétel, celluláris hálózattal is muködik, de arra létezik jobb megoldás is)

További teendok (csak a PC-n):
Hogy valamire használni is lehessen a dolgot, hozz létre egy kimeno TCP kapcsolatot a kedvenc proxyd felé:
1. Kattints a "Services" fülre
2. Kattints az "Add" gombra
3. Értelemszeruen töltsd ki a mezoket:
- adj egy nevet a kapcsolatnak
- Source portnak add meg mondjuk a 80-ast
- válaszd a "Local" rádiógombot
- írd be a kedvenc proxyd IP címét és a szolgáltatás portszámát (pl. 212.40.96.162 : 3128)
- OK
4. Rövidesen a listamezoben megjelenik az imént hozzáadott szolgáltatás.
5. A kedvenc böngészodben állíts be proxyt, amelynek az IP címe a PC helyi címe (127.0.0.1), a portszám pedig 80 (lásd fent)
6. Kezdheted a böngészést.

Mint látható, nem tökéletes a megoldás, de általában muködoképes.
A program képes kezelni a bejövo kapcsolatokat is (port forwarding-szeru megoldással).

Program eltávolítása:
Töröld le a lemezrol.

Satöbbi:
A program nem buherál registryt, nem végez fájlmuveleteket, nem állít el semmit. Ha elszáll, nem hagy rumlit maga után.

Letöltés:
SerialTunnel.zip
WMTunnel.zip
WMTunnel_SP.zip - Smartphone verzió (érintoképernyo nélküli készülékekre)
A letöltheto PC-s verzió Windows-os, de ha valakinek Solarisra, vagy Linuxra kell, az is megoldható.

Kapcsolat:
e-mai|: znos kukac freemail pont hu

Nem hiszem, hogy sokakat érint a téma, de ha valakit mégis, akkor használja egészséggel!Muködik a TV-m távirányítója?

Thu, 3 Jan 2008 13:50:04 GMT
Indítsd el a telefonodon vagy a PDA-don a fényképezot. A távirányítódat fordítsd a PDA fényképezoje felé, és nyomogasd a távirányító gombjait. A PDA kijelzojén látni fogod a felvillanó infravörös lede(ke)t. Kék vagy fehér fénypontként. Webkamerával is muködik.


Windows Mobile 5-öt futtató SmartPhone vagy PDA beállítása modemként

Wed, 2 Jan 2008 14:24:34 GMT
Íme egy képekkel illusztrált magyar nyelvu PDF és a szükséges modem driver, illetve az opcionális tárcsázó program. Az ebben leírtak Windows XP-re, illetve annál korábban kiadott Windowsokra érvényesek... ...
Windows Vistára másik driver kell, és az sem mindegy, hogy 32 vagy 64 bites az operációs rendszer, úgyhogy arról majd máskor írok.

Azt még megjegyzem, hogy ez a megoldás az AKU3-nál régebbi WM5 verziókon muködik, az ennél újabbak esetén sokkal egyszerubb a móka. Errol is majd máskor...

No, végre álljanak itt az ígért fájlok:
Ez tartalmazza a drivert és a tárcsázót:
usb_modem.zip
Ebben meg jól le van írva, hogyan kell használni: Mielott babrálsz a driverrel, ezt olvasd el!
HTC_wm5_modem_hogyan.pdf


T-Mobile logo eltávolítása az MDA Pro fedlapjáról kockacukorral

Tue, 1 Jan 2008 16:52:38 GMT
Ez érdekes lesz. Arról van szó, hogy néhányunkat zavar a szürke-magenta színu T-Mobile felirat a telefonjainkon. Ezúttal nem magunkban keressúk a hibát, hanem más módon találunk megoldást.

...
Valamelyik pocket pc-s blogon láttam egy videót, amelyen valaki kockacukorral ledörzsölte T logót a PDA-járól. No, szereztem is gyorsan kockacukrot (a.k.a. mokkacukor) és alapos elokészületeket követoen sikeresen végrehajtottam a folyamatot.

Néhány tipp hozzá:
- ragaszd le a PDA hangszóróit, kártyanyílásait, és egyéb réseit. Lényegében burkold be az egész gépet a logó kivételével
- csak alumínium felületre nyomtatott logó esetén alkalmazd a módszert. (A muanyag felületet összekarcolódik, és csúnya lesz)

Képek (a kapcsolódó albumból):


Now this is my current website :)

Tue, 1 Jan 2008 12:00:00 GMT
If you are looking for my old files, click here: znos.hu/old
There you can find the MC60FileManager, several java MIDlets, games, MIDletPascal projects, etc.


znos.hu 2008-2010